Al jarenlang veroverd Footbalance met veel succes de Finse en scandinavische markt. Niet gek als je weet dat Footbalance van oorsprong een Fins bedrijf is. Footbalance is in 2003 opgericht door fysiotherapeut en uitvinder Erkki Hakkala. Zijn missie was het ontwikkelen van een volledig op maat te maken zool die voetgerelateerde klachten oplost welke beschikbaar is voor iedereen. Kortom een volledig op maat gemaakte ondersteunende zool voor een eerlijke prijs.

Tijdens ons bezoek aan de ISPO in München afgelopen januari kwamen wij in contact met dit fantastische bedrijf. Wat ze doen? Ze maken jouw wandelschoenen volledig op maat met een 100 % persoonlijke inlegzool.

Banner overpronatie-supinatie- neutraal

Overpronatie van de voet vaak de oorzaak van blessures:

Het naar binnen zakken van de voet of enkel tijdens het afwikkelen, ook wel overpronatie genoemd, is een van de meest voorkomende oorzaken van blessures. Pijnlijke enkels of knieën, kuitklachten, onderrug klachten tijdens het wandelen of hardlopen kunnen veroorzaakt worden door overpronatie. Blijkt uit studies en onderzoeken door wetenschappers van de Universiteit van Jyväskyla (Finland) en de universiteit van Salzburg.

Kinetische keten uit balans vs in balansKinethische keten uit balans:

Onze voeten zijn de fundering van ons lichaam immers zijn bepalen hoe wij ons verplaatsen. Zodra een voet teveel overproneert of supineert is ons lichaam uit  balans, zoals je kunt zien op de afbeelding hiernaast. Omdat de zolen van Footbalance volledig op maat gemaakt worden naar jouw voet zorgen zij ervoor dat deze balans weer hersteld wordt waardoor je lichaam beter kan functioneren. Elke voet proneert tijdens het afwikkelen, sterker nog dit is een natuurlijke manier van ons lichaam om schokken te absorberen. Echter zodra het te veel is werkt deze schokdemper niet meer zoals het hoort en kan het de veroorzaker zijn van veel voorkomende klachten als; stijve kuiten, pijnlijke scheenbenen en knieën, onderrug klachten enzovoort.

 

Dynamische zolen voor ieder voettype:

Footbalance heeft er in de ontwikkeling van haar zolen voor gekozen om te kiezen voor een dynamische zool, oftewel een zool die de voet ondersteund maar flexibel is in tegenstelling tot veel orthopedische zolen.

Benieuwd of de zolen van Footbalance voor jou geschikt zijn?

knopje-afspraak

 

De zolen van Footbalance worden gemaakt met jouw voet als basis.