VAUDE is de meest milieuvriendelijke fabrikant van functionele producten voor de berg- en fietssport van Europa. Dit moderne familiebedrijf voldoet aan de hoogste milieu-eisen en neemt haar eigen sociale verantwoordelijkheid wereldwijd zeer serieus. Op het hoofdkantoor, in het zuiden van Duitsland, werken inmiddels zo’n 600 medewerkers. Zij hebben het merk VAUDE (dat uitgesproken wordt als [Vaudee]) uitgebouwd tot waar het nu voor staat: hoogwaardige producten, innovatieve techniek en een verantwoorde wijze van zaken doen.

Green Shape; wat betekend dit nu precies?

De VAUDE producten die zijn voorzien van het eigen “Green Shape” label worden zeer milieuvriendelijk gefabriceerd volgens strenge en transparante criteria. Door de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame productie is VAUDE uitgeroepen tot het meest duurzame merk in 2015 van Duitsland! Ook in de toekomst blijft VAUDE haar eigen milieudoelstellingen verbeteren en heeft het zich als doel gesteld om het gehele productpalet stap voor stap maximaal milieuvriendelijk te fabriceren. VAUDE zet zich in voor een betere wereld, de wereld waarin jij je avonturen beleeft.

Vaude green shape uitleg

Maar Vaudé gaat verder en dat is te zien, ondertussen bestaat een groot deel van de collectie die één of meerder van de volgende keurmerken mogen dragen:

Fair Wear Foundation met Vaude- Rene Vos Outdoor & Sports

 

Fair Wear Foundation: De bij FWF aangesloten merken werken aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden door het toepassen van de 8 checkpoints van de “Code of labour practices” (o.a. eerlijke beloning, veilige en gezonde werkomstandigheden, acceptabele werktijden). VAUDE heeft momenteel de “leader status” bij Fair Wear Foundation.

 

Vaude Green Shape_Duurzaamproduceren Vaude_ Rene Vos Outdoor & SportsGreenshape: Greenshape is de garantie van VAUDE voor een milieuvriendelijk product, vervaardigd uit duurzame materialen en geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden. De criteria voor dit label zijn zeer streng. Ze worden continu gecontroleerd en omvatten de gehele levenscyclus van een product. Greenshape producten garanderen de hoogste kwaliteit en functionaliteit en geven tegelijkertijd de garantie dat het milieu zo min mogelijk wordt belast.

 

logo nachhaltigkeitpreis blog vaude green shapeMeest duurzame bedrijf van Duitsland: Jarenlang heeft VAUDE consequent gewerkt aan een duurzame filosofie en dit gepassioneerd geïntegreerd in alle bedrijfssegmenten. VAUDE is daarvoor in Duitsland  onderscheiden op het hoogste niveau. Onder auspiciën van Bondskanselier Angela Merkel heeft VAUDE de 1 plaats bereikt in de categorie “Duitslands meest duurzame merk”

 

Bluesign Vaude- Rene Vos Outdoor & SportsBluesign Product: Bluesign is wereldwijd de strengste standaard op het gebied van milieubescherming en streeft ernaar om de Ecologische Footprint van textiel en alle gerelateerde industrieën samen te verkleinen. Daarbij worden alle relevante productieaspecten kritisch gecheckt en verbeterd (o.a. energie, watergebruik, materiaalgebruik en afvalstromen). Een “Bluesign product” bestaat voor minimaal 95% uit Bluesign gecertificeerde componenten.

 

My Climate Vaude- Rene Vos Outdoor & SportsMyClimate: Het hoofdkantoor van VAUDE is klimaatneutraal. De emissies veroorzaakt door het productieproces, materialen en verzending worden systematisch gereduceerd en volledig gecompenseerd.