Craghoppers heeft als eerste een reiskledinglijn op de markt gebracht met een permanente insectenwerende behandeling, daarnaast is de kleding ook teekwerend wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt, maar wat houdt dat precies in?

NosiLife

Tijdens het reizen kom je genoeg obstakels tegen en wil je niet gestoord worden door bijtende insecten. Craghoppers heeft daarom de Nosilife kleding lijn ontworpen. Deze kledinglijn beschermt je de hele dag door tegen bijtende muggen. Daarnaast beschermt de kleding ook tegen de zon en houd je lichaam koel wanneer de luchtvochtigheid zeer hoog is. De beschermende kleding zorgt voor 90% minder steken. Als je het NosiDefence-label ziet, dan is deze kleding zodanig dicht geweven dat de kleding steekdicht is voor insecten, zoals muggen en teken. Ze kunnen er niet in doordringen waardoor je huid beschermd blijft tegen beten. Je kunt zorgeloos genieten van uw avonturen.

Hoe werkt het?

De ingrediënten zijn niet giftig en geven geen irritatie voor mensen en zoogdieren. NosiLife is dus vriendelijk voor huid en milieu! De stoffen zijn echter wel giftig voor insecten. Zodra een insect de stof aanraakt wordt het afgestoten of loopt het risico te sterven. NosiLife is permanent, dus het blijf altijd effectief. Testen wijzen uit dat de kleding bij 100x wassen de behandeling nog steeds 98% actief is.

Waarom NosiLife?

NosiLife kleding is perfect voor reizigers, waar ze ook heen gaan. In gebieden waar Malaria of het Zika virus heerst wordt de reizigers geadviseerd zich ten alle tijden te beschermen tegen insectenbeten, en als je tegelijkertijd de NosiLife insectenwerende kleding draagt biedt dit samen een zeer effectieve bescherming. Ook als je geen risico loopt gebeten of gestoken te worden door insecten is het goed de NosiLife kleding te dragen omdat het antibacteriële effect de risico’s op infectie en transpiratiegeur verkleint.
Wil je ook beschermd worden tegen insecten?