Hestra handschoenen zijn duurzame handschoenen gemaakt van de mooiste leersoorten. Om ervoor te zorgen dat jouw handschoenen nog langer meegaan geven wij hieronder 5 tips;

  1. Zorg ervoor dat je jouw Hestra handschoenen regelmatig behandeld met de Hestra leatherbalm. Deze speciale bijenwas zorgt ervoor dat het leer goed geïmpregneert blijft en niet uitdroogt. Bijenwas houdt immers vuil en water buiten de deur. Maak het leer eerst een beetje vochtigt gebruik vervolgens je vingers om de was aan te brengen, als je dit in de avond doet is het vet de volgende ochtend goed in het leer getrokken. Wij raden de Hestra leatherbalm aan maar een eventuele andere zuivere bijenwas kan ook.
  2. Heb je een Hestra handschoen met Gore-Tex gebruik dan geen impregnatie materiaal met silicone. De silicone verstopt de Gore-Tex porieën waardoor het ademend vermogen slechter wordt.
  3. Bij veel modellen van Hestra wordt de carabiner bij geleverd, gebruik deze carabiner om de handschoenen op te hangen. Met deze carabiner maak je jouw handschoenen gemakkelijk vast aan je rugzak waardoor je de handschoenen niet snel verliest in de après ski. 
  4. Natte handschoenen? Droog deze niet op een verwarming of andere warmte bron, hierdoor droogt het leer heel snel uit en gaat barsten. Bij veel modellen kun je de liner eruit halen en apart drogen (pas met een wollen liner op met de verwarming). Krijg je jouw liner niet op tijd droog voor de volgende dag (overmatig transpireren). Denk er dan aan om een setje extra liners mee te nemen tijdens jouw wintersport. Zo hou je altijd warme handen.
  5. Handschoenen gaan zelden kapot van het skiën of snowboarden. Meestal geschied het kwade al van te voren, namelijk tijdens het dragen van de ski’s of tijden het dicht doen van de skischoenen. Wees voorzichtig en draag je ski’s bijvoorbeeld altijd aan de binding en niet aan de staalkanten (deze messen veroorzaken schade).

Wij hopen dat je nog lang plezier zult hebben van jouw handschoenen!

hestra-leatherbalm-hestra-handschoenen-rene-vos-outdoor-sports