Fjällräven G-1000 kleding behandelen met wax:

Met het milieuvriendelijke Greenland wax van Fjällräven kun je je G-1000 kleding gemakkelijk (zo goed als) waterdicht maken. De combinatie van 65% katoen en 35% polyester maakt het dat een Fjällräven G-1000 ideaal is voor een actief outdoorleven.

Fjällräven maakt al jaren gebruik van G-1000 in hun kleding. De dicht geweven stof, van 65% katoen en 35% poleyester, is uiterst slijtvast en behoorlijk winddicht. Door het gebruik van Greenland wax zijn de G-1000 producten zeer goed water- en vuilafstotend te maken. Het is dan ook niet voor niets dat Fjällräven de G-1000 producten standaard levert met een basis wax laag. Na verloop van tijd slijt het wax af en wordt het waterafstotende vermogen minder. Met behulp van een blokje Greenland wax kan je je G-1000 kleding eenvoudig zelf impregneren om je broek of jas weer goed waterafstotend te maken.

G-1000 behandelen met wax:

Het waxen van een G-1000-kledingstuk verloopt in twee stappen: aanbrengen en verwarmen.

1. Wrijf met een blok Greenland Wax over het kledingstuk op de plaatsen die je beter wilt impregneren.

2. Breng de wax royaal aan. Gebruik een haardroger, strijkijzer of droger om het kledingstuk te verwarmen totdat de wax smelt en door de stof wordt opgenomen.

In het onderstaande filmpje laat ik zien hoe gemakkelijk het eigenlijk is.

Tip! Als je het kledingstuk nog beter waterafstotend wilt maken, herhaal je deze procedure meerdere malen in plaats van één dikke laag aan te brengen.

Waxen als je onderweg bent

Je kunt je kleding ook waterafstotend maken als je al onderweg bent.

Wrijf met een blok Greenland Wax over het kledingstuk op de plaatsen die je beter wilt impregneren. Breng de wax royaal aan.

Houd het kledingstuk enkele decimeters boven een gelijkmatige, sterke vlam van je kooktoestel. Houd het niet zo dicht op de vlam dat het in brand kan vliegen en trek het kledingstuk uit voordat je het gaat verwarmen. Houd alleen het kledingstuk boven de vlam en beweeg het heen en weer totdat de wax smelt.

Oven! Eigenlijk is het niet de manier maar het werkt prima!

Naast de bovenstaande uitleg is het ook mogelijk om je broek te impregneren met de G-1000 wax door gebruik te maken van je oven. Wax je broek volledig in met de Greenland wax van Fjällräven, verwarm je oven voor op 50- 70 graden (gebruik hierbij een losse bbq thermometer zodat je zeker weet dat de oven niet te warm wordt). Leg je broek op een bakpapiertje en het waxen wordt voor je gedaan!:)

Succes met waxen, mocht je vragen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag!

Tot ziens in onze winkel, de Greenland G1000 wax kun je bestellen in onze webshop!

Fjallraven Greenland wax_ Fjallraven g1000 kleding waxen_Rene Vos Outdoor & Sports