Ben jij het gedoe met gasbranders of benzine branders ook zo zat? Een nieuwe generatie branders doet zijn intrede. Nooit meer opzoek naar gas of benzine maar gewoon stoken op hout, geef toe iedereen heeft wel een klein pyromaantje in zich toch? Met de houtbranders van Kelly Kettle wordt koken op hout wel erg leuk.

Nu hoor ik u denken Kelly wat?
Ja je hoort het goed Kelly Kettle! Het bedrijf Kelly Kettle is gevestigd is het westen van Ierland, waar de kelly kettle een essentieel stuk van de kampeeruitrusting van de Ierse vissers is.

Hoe het begon!

Tijdens de koude winter van 1890 werd de eerste ketel van tin ontwikkeld. Vanaf de jaren 70 kwam Ierland meer en meer in trek bij de toeristen, voornamelijk bestaande uit vissers. Het waren dan ook de Engelse en Duitse vissers die als eerste in aanraking kwamen met de Kelly Kettle.

Wat is het geheim van Kelly Kettle?

Met de Kelly Kettle krijgt u het water binnen 3 tot 5 minuten aan de kook, ongeacht de weersomstandigheden. Het enige wat u hier voor nodig heeft is een brandstof uit de natuur. Het design werkt uniek en werkt als een dubbelwandige schoorsteen.

Hoe werkt de Kelly Kettle? 

kelly kettleOm te beginnen verwijder je de vuurpot van de ketel en plaats je de vuurpot op een vlakke ondergrond.

1. Verwijder de beschermende kurk uit de ketel en vul de ketel met water. Plaats de kurk niet terug!  – De water uitloop moet vrij zijn van alle obstakels wanneer de ketel in gebruik is.  Plaats vervolgens de waterkoker stevig op de vuurpot. Extra brandstof (kleine stokjes, dennenappels, enz.) kun je nu via de schoorsteen naar binnen voeren.

2. Vul de vuurpot met brandbaar materiaal zoals kranten, droog gras of zeer kleine tonder. Voeg wat aanmaakhout op de top van de tondel.

3. Voeg extra brandstof door de schoorsteen zoals vereist.

4. Als het water eenmaal kookt gebruik dan beide handen om het draad vast te houden op een hoek van 90 °. (Het handvat wordt niet warm), til de Kelly Kettle van de vuurpot. Als er extra water nodig is, vul simpelweg de Kelly Kettle met water en plaats het terug op de vuurpot. Wanneer u klaar bent met de Kelly Kettle zorg dan dat al het water uit de waterkoker is en bewaar de ketel op een droge plek.

 

 

Kelly Kettle is verkrijgbaar in verschillende formaten. Bekijk hieronder de verschillende formaten en bestel direct!

Kelly Kettle Basecamp large_ Kelly kettle branders_ Rene Vos Outdoor & Sports Kelly Kettle trekker 0.5L_ Kelly Kettle branders_ Rene Vos Outdoor & Sports
Kelly Kettle Large Basecamp 1.5 L Kelly Kettle Medium Scout 1.1 L 
Kelly Kettle trekker 0.5L_ Kelly Kettle branders_ Rene Vos Outdoor & Sports Kelly Kettle trekker 0.57L_ Kelly Kettle branders_ Rene Vos Outdoor & Sports
Kelly Kettle small Trekker 0.5 L Kelly Kettle small Trekker 0.57L