Vandaag is voor velen de Nijmeegse 4daagse van start gegaan. Lopen zonder blaren, daar dromen veel 4daagse wandelaars van. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd.

De weersvoorspellingen tijdens de Nijmeegse 4daagse zijn uitstekend. Er worden zelfs temperaturen boven de 25 graden verwacht. Helaas zijn dit geen ideale omstandigheden voor je voeten. Hoge temperaturen zorgen voor warme en broeierige voeten. Belangrijk is dan ook dat je kiest voor een goede schoen-sok combinatie.

Voorkom blaren: draag goede sokken
Dat de pasvorm van een wandelschoen van essentieel belang voor een goed resultaat tijdens de Nijmeegse 4daagse is voor veel mensen wel duidelijk. Echter; dat een goede sok je ook van dienst kan zijn in de tocht naar het kruisje, dat wordt nog wel eens vergeten.

Met temperaturen van boven de 25 graden verliest ons lichaam veel vocht. En dat geldt óók voor je voeten. Er zijn verschillende soorten sokken die er voor zorgen dat het transpiratievocht snel wordt afgevoerd, waardoor de voeten langer droog blijven en dus de kans op blaren wordt verminderd.

Het belang van ondersteunende zolen
Naast de kans op blaren tijdens de Nijmeegse 4daagse ontkomen de deelnemers er niet aan, pijnlijke voeten. Een goede ondersteunde zool is naast een goede schoen van essentieel belang. Een op maat gemaakte of aangepaste zool kan ervoor zorgen dat je voeten minder snel vermoeid raken. Onze sportpodoloog Rene vos kan je hiermee helpen. Kortom: dreigen je voeten ervoor te zorgen dat je de Nijmeegse 4daagse niet uit kunt lopen? Maak dan vandaag nog een afspraak met René Vos!