Het heeft even geduurd, maar hier zijn we dan weer.
Iedereen zal wel weer zo’n beetje terug zijn van hun vakantie. De een is wellicht actief geweest door in de bergen te bivakkeren, de ander heeft er misschien juist voor gekozen om lekker te chillen.

Het is in ieder geval zeer prettig wanneer je je kunt voortbewegen zonder na te hoeven denken over ongewillige voeten. We nemen het allemaal maar als van zelf sprekend aan dat onze voeten zonder problemen de juiste weg vinden.

Het is dan ook niet altijd even eerlijk verdeeld in het leven. De ene persoon loopt op gympen van een paar euro en heeft nergens last van, de ander koopt een paar hele dure schoenen en krijgt verschillende klachten.

Toch moet ik iets ophelderen! Wanneer je brede voeten hebt zijn die slappe, soepele schoenen zeer fijn, want je voelt niks. Echter, je moet niet vergeten dat de voorboog alleen maar verder doorzakt, met alle gevolgen van dien. Dus troost je met de gedachte dat ook die personen later last krijgen.

Waarom investeren in wandelschoenen?

Nu hangt het natuurlijk wel van je fanatisme af, of het rendabel dan wel noodzakelijk is een paar goede schoenen aan te schaffen. Wanneer je eens in de week 3 kilometer wandelt kun je best met een paar goedkopere schoenen uit. Maar wanneer het wandelen je in het bloed zit, wil je gewoon een paar fijne schoenen hebben. Het is immers één van de weinige investeringen die je moet verrichten om lekker in de natuur te kunnen wandelen.

Vandaar dat het mij ook wel eens verbaast dat mensen die veel wandelen het liefst met 1 paar schoenen alles willen doen. Dus in de vakantie in de bergen, maar ook in Nederland in het bos. Je zult denken, ja natuurlijk zal Rene dat adviseren. Maar twee paar wandelschoenen is voor doorgewinterde wandelaars echt geen overbodige luxe. Bekijk het eens zo: voor badminton heb je ook een andere schoen nodig dan voor tennis.

Controleer uw wandelschoenen regelmatig

Verder is het nuttig je schoenen te controleren op mankementen. Je kunt natuurlijk denken dat, zolang de zool er niet onder uitvalt dat alles goed is, maar er zijn meer aspecten. De belangrijkste is de contrefort. Die bevindt zich bij de hak. De stabiliteit hiervan is van essentieel belang voor behoud van het hielbeen. Als deze te slap is geworden, kan het hielbeen gemakkelijk kantelen in de hak en geeft ‘ie de voet alleen maar meer kans verder over te proneren.

Laat uw wandelschoenen checken bij René Vos

Twijfel je, kom dan gerust langs in de winkel, kunnen we je gelijk een antwoord geven. En wanneer het nodig mocht zijn u 2 paar schoenen adviseren! Binnenlopen mag natuurlijk altijd. Wil je er zeker van zijn dat onze podologen tijd voor je hebben? Maak dan een afspraak.

Bedankt voor uw aandacht en graag tot de volgende keer.

René