Account

Hoofdmenu

meer info René Vos Outdoor & Sport
Uw winkelwagen
Categoriën
Filter

Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Informatie over Over Blue Loop originals

Over Blue Loop originals

Meer informatie over Over Blue Loop originals

Blue loop worn to reborn

From Worn to Reborn  

Kapotte tweedehands kleding verdwijnt onder de grond of belandt in de verbrandingsoven. Slechts een klein percentage wordt gerecycled. Blue LOOP Originals vond hierin een uitdaging en kwam met een simpel en ambitieus idee.

Zo is de filosofie “from WORN to REBORN” ontstaan: oude spijkerbroeken ontrafelen en het nieuwe DNA gebruiken voor unieke en favoriete basics die je elke dag kunt dragen, binnen en buiten, tijdens een stevige wandeling langs het strand of gewoon door de week naar je werk nodig.

Achtduizend liter water

Voor het produceren van één kilo nieuwe katoen is  maar liefst achtduizend liter water nodig. Door gebruikte kleding te zien als nieuwe grondstof besparen we daarom veel water, energie en CO2 en beperken we de afvalstroom. We willen allemaal werken aan een schonere planeet. Om transparant te maken waar de besparing zit, is Blue LOOP Originals een samenwerking aangegaan  met Re-Mo.  Deze organisatie heeft een track&trace systeem voor gerecycled textiel ontwikkeld.  Via een QR code die aan de kleding hangt kun je zien hoeveel energie, CO2 en water er bespaard wordt als je kiest voor Blue LOOP Originals en wie de vervezelaar, de garenspinner, de breier en de producent is van elks kledingstuk*.  

Blue Loop dutch design

Dutch design, made in Europe

Creatieve familiebedrijven die dezelfde passie delen om nieuwe, duurzame oplossingen te vinden voor de kledingproductie, staan aan de basis van Blue LOOP Originals. In het Italiaanse Prato, al ruim 100 jaar het epicentrum van hoogwaardige gerecyclede garens en stoffen, maken we stoere knitwear. In Istanbul wordt snijafval ontrafeld en opnieuw gewoven tot een mooie en sterke jeansstof. Blue LOOP Originals is dus; “Dutch design, made in Europe”.


Lever je oude jeans in! En ontvang €10,- korting!

Om de recycle gedachte te stimuleren krijg je  €10 korting als er ook een oude spijkerbroek ingeleverd wordt. Iedereen is van harte welkom om bij een van de verkooppunten meer te weten te komen over Blue LOOP Originals, de collectie te bekijken en/of de oude jeans in de Blue LOOP Recycle Bag te gooien. Iedereen heeft  vast nog wel een oude spijkerbroek in de kast liggen. Het maakt niets uit of deze vol met gaten of onder de verfspetters zit.

 Bekijk nu de volledige Blue Loop Originals collectie

René Vos Weblog met buitensport tips

17.05.2018 100% Persoonlijke inlegzolen met Footbalance. Lees meer
11.04.2018 Volledig aanpasbare wandelschoen, Tecnica Forge! Lees meer

Advies bij de keuze van wandelschoenen

Heb je moeilijke voeten? Onze sportpodologen analyseren je voet en zorgen voor een schoen die zorgt voor minder pijnlijke en vermoeide voeten.

  1. Maak een afspraak