Account

Hoofdmenu

meer info René Vos Outdoor & Sport
Uw winkelwagen
Categoriën
Filter

Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Informatie over Waarom Icebreaker Merino wol

Waarom Icebreaker Merino wol

Meer informatie over Waarom Icebreaker Merino wol


Icebreaker merinowol de vezel:
In de jaren 70 synthetische vezels zoals polyester deden hun opmars in de onderkleding industrie. Deze materialen zijn immers licht in gewicht, makkelijk te onderhouden. Maar bovenal worden synthetische materialen klam, nemen de transpiratie geur, zijn zeer brandbaar en gemaakt van petroleum. Katoen zal daarom een betere keuze zijn, helaas neemt katoen vocht op, droogt niet, en mede hierdoor zeer ongeschikt voor koude omstandigheden.

De oplossing! Een vezel ontwikkeld door de natuur en verbeterd voor mensen!
Icebreaker merinowol combineert de beste eigenschappen van syntetische materialen, katoen, en traditionele wol. Icebreaker merinowol is zacht, jeukt niet, is warm bij koude omstandigheden en koel in warme omstandigheden, het ventileert uitstekend (voelt niet klam aan), maar misschien wel de belangrijkste eigenschap: Het stinkt niet!!

Kortom je kunt Icebreaker dragen tijdens het lopen van een marathon en na de tijd nog steeds fris ruiken alsof je de hele dag thuis op de bankt hebt gezeten.Daarnaast is Icebreaker merinowol biologisch afbreekbaar en herbruikbaar omdat het ontwikkeld is door de natuurlijk, in de bergen.

Even de eigenschappen op een rijtje:

Traditionele wol: Dikke vezel, zorgt voor warmte, maar is zwaar, kriebelt  en droogt langzaam

Syntetisch: Plastic vezels zijn licht en sneldrogend, maar is klam, stinkt en licht ontvlambaar.

Icebreaker merinowol: Dun, natuurlijke vezel, is warm in koude omstandigheden, koud in warme omstandigheden, lichtgewicht, ventileerd goed, onderhoudsvriendelijk, kriebelt niet maar bovenal stinkt niet.

Waarom kiest u voor Icebreaker:

Is alle merino wol hetzelfde?
Nee dat is een grote misvatting. Icebreaker kiest voor de beste merinowol van de wereld afkomstig uit de zuid alpen van New Zeeland.

Het merino schaap uit Nieuwzeeland produceerd de langste, sterkste, witste en de puurste merino vezel van de wereld. Kortom een duurzamere, zachtere vezel bestaat simpelweg niet.

Door goede langetermijn contracten op te stellen met de beste producenten/ boeren van merinowol kan Icebreaker deze kwaliteit ook waarborgen. Deze contracten zijn gebasseerd op een win win situatie voor alle partijen, de boeren krijgen een goede prijs voor de wol, vastgesteld voor de komende 3 jaar (en daardoor zekerheid voor de toekomst). Icebreaker kan hierdoor invloed uitoefenen op elke stap in het productie proces, van kwaliteit tot de wol tot de behandeling van de schapen.

Icebreaker onderhoud:

Hoe onderhoud ik mijn Icebreaker merinowollen kleding:


 

René Vos Weblog met buitensport tips

28.08.2018 Bescherm je tegen insecten met de kleding van Craghoppers! Lees meer
09.08.2018 Waarom een Fjällräven wandelbroek? Lees meer

Advies bij de keuze van wandelschoenen

Heb je moeilijke voeten? Onze sportpodologen analyseren je voet en zorgen voor een schoen die zorgt voor minder pijnlijke en vermoeide voeten.

  1. Maak een afspraak