Account

Hoofdmenu

meer info René Vos Outdoor & Sport
Uw winkelwagen
Categoriën
Filter

Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Informatie over Wat is icebreaker merino

Wat is icebreaker merino

Meer informatie over Wat is icebreaker merino

 

icebreaker merinowol schapen
Wat is Icebreaker Merino?

Het merinoschaap is een van de oudste schapenrassen van de wereld.

Het Merinoschaap verschilt duidelijk van de andere schaaprassen door de barre leefomstandigheden waarin dit schaap moet kunnen overleven. Nieuw Zeeland is namelijk een land van uitersten. De variatie in vacht zorgt ervoor dat het merino schaap deze temperatuur wisselingen goed aan kan.
Je kunt dus zeggen dat het merinowol van Icebreaker is gecreeërd door de natuur als bescherming tegen de ijskoude winters en warme zomer maanden.

Eigenschappen Merinowol:
Merinowol is gemaakt voor extreme temperatuurverschillen daardoor is het ademend in de zomer en isolerend in de winter, maar bovenal zeer zacht en licht van gewicht.

Sinds 1994 is Icebreaker pionier voor het gebruik van merino wol onder alle omstandigheden. Vele ontwikkelingen en verbeteringen hebben geleidt tot een groot arsenaal aan verschillende laagjes waardoor voor iedere weersomstandigheid de perfecte combinatie van lagen gekozen kan worden.
Hierdoor zijn de Icebreaker producten voor iedereen geschikt of je nu de Mount Everest gaat beklimmen of gewoon in de stad rondloopt.

In de zomer zijn de Icebreaker lagen dun, zeer goed ademend, en licht in gewicht. In de winter zijn de lagen dikker om u te beschermen tegen extreme/ koude omstandigheden.

Hoe werkt het?

René Vos Weblog met buitensport tips

28.08.2018 Bescherm je tegen insecten met de kleding van Craghoppers! Lees meer
09.08.2018 Waarom een Fjällräven wandelbroek? Lees meer

Advies bij de keuze van wandelschoenen

Heb je moeilijke voeten? Onze sportpodologen analyseren je voet en zorgen voor een schoen die zorgt voor minder pijnlijke en vermoeide voeten.

  1. Maak een afspraak