Moeilijke voeten en skischoenen zijn helaas niet de ideale combinatie. De grove pasvorm in combinatie met de harde buitenschaal zorgt in veel gevallen voor problemen.

Een aantal veel gehoorde voetklachten tijdens het skiën:

 • Tintelende tenen.
 • Kramp onder de bal van de voet.
 • Stekende pijn onder de voet.
 • Kapotte scheenbenen.

Mogelijke oorzaken van pijnlijke voeten in skischoenen:

 • Verkeerde maat. Het is niet goed om te kleine schoenen te hebben, maar te grote schoenen zorgen voor nog groter problemen. Toch kopen nog veel mensen hun skischoenen te groot.
 • Onvoldoende ondersteuning. Een goede inlegzool kan wonderen verrichten!
 • Verkeerde breedte van de buitenste schaal van de schoen. Ook hiervoor geldt: te smal is niet goed, maar te breed zorgt mogelijkerwijs voor nóg meer problemen!

Een groot deel van deze voetklachten is tegenwoordig gemakkelijk te voorkomen.

Dat kan bijvoorbeeld met een skischoen die gemaakt is voor jouw voet. Bootfitting is het op maat maken van skischoenen. Bij bootfitting wordt de voet centraal gesteld. De voet is het uitgangspunt tijdens het pas-proces en het op maat maken van skischoenen. Dat klinkt natuurlijk als een duur geintje, maar vanaf € 350 heb je een skischoen op maat.

Bootfitting, skischoenen op maat in 5 stappen:

 1. Meten
  Allereerst wordt de voet op gemeten waarbij gekeken wordt naar de maat, mate van verlenging, over-pronatie, onregelmatigheden of vergroeiingen.
 2. Stabiliseren & ondersteunen
  Vervolgens wordt de voet optimaal gestabiliseerd en ondersteund. Met name voor de skischoenen is dit erg belangrijk het merk Superfeet biedt hier prima oplossingen voor.
 3. Skischoenen uitzoeken & passen
  Zodra de voet volledig ondersteund is wordt de schoen erbij gezocht. Voor de skischoenen betekent dit dat we gaan kijken naar de breedtes en stijfheden van de skischoen.
 4. Ondersteunende Superfeet zool
  In 9 van de 10 gevallen is een ondersteunende zool van Superfeet een pré om een optimale pasvorm te realiseren. Na de keuze van de juiste shell gaan we kijken hoe we de combinatie voet, zool, shell (schaal) en binnenschoen het beste op elkaar kunnen afstemmen.
 5. Buitenschaal op maat
  Om de puntjes op de “i” te zetten is het in veel gevallen noodzakelijk om de buitenschaal van de skischoen aan te passen. Het kan zijn dat de buitenschaal of shell van de skischoen op bepalende plaatsen te veel druk geeft waardoor er vervelende drukpunten ontstaan. Deze drukpunten kunnen we wegnemen door de schaal zeer specifiek te verbreden. Hierdoor ontstaat net de ruimte die je nodig hebt om pijnvrij te kunnen skiën.

Heb jij skischoenen die net niet goed zitten? Of, erger nog: huur je altijd skischoenen omdat je nooit in één keer de goede skischoen te pakken hebt? Maak dan een afspraak met onze sportpodoloog, we helpen je graag van deze klachten af zodat je met een glimlach de sneeuw in kunt deze winter!

knopje-afspraak