Zaterdag 10 november zijn de ski specialisten René, Marc en Bas afgereist naar de gletsjer van Sölden in het Ötztal voor het testskiweekend van 2013. De fantastische weersomstandigheden zorgden voor een mooi weekend.

Ontwikkeling ski’s 2013

Het is al een aantal jaar in ontwikkeling maar de ski’s zijn ook dit jaar weer breder geworden, dan vorig jaar. Waar 10 jaar geleden alleen de echte cracks op de meest brede latten op de piste stonden, zie je dat nu ook de recreatieve skiër zich waagt op de bredere latten.

“Logisch! Wij Nederlanders zijn geen racers maar wij ook lekker knallen op de piste. Een bredere ski maakt het skiën onder moeilijke omstandigheden (bulten en losse sneeuw) makkelijker! De bredere ski’s geven meer stabiliteit en draaicomfort.” Aldus Marc. Bas voegt hieraan toe dat twintips (ski’s met voor- en achterkant omhoog) echt niet alleen voor het park zijn. Deze ski’s zullen voor een grote doelgroep gewoon lekker aanvoelen.

Welke ski is nu voor mij geschikt? 

Dat is een goede vraag. Ik denk dat onze skitest een goed beeld geeft van de verschillende ski’s waarbij wij feedback geven over de verschillende ski-eigenschappen van de ski. Uiteraard hebben wij ook een persoonlijk top 3 samengesteld waarin wij ski’s hebben geselecteerd waar wij zelf het meest enthousiast over zijn. Of dit past bij jou manier van skiën? Daar maken wij graag een afspraak voor, zodat we met jouw feedback en lijstje met eisen kunnen bepalen welke ski voor jou de beste keus is.

Het testteam: 

Rene Vos skitest 2013

Naam: Rene Vos

Lengte:

Gewicht:

Leeftijd: 52 jaar

Type skiër: 

 

 

bas blog testskien

Naam: Bas Boks

Lengte: 1.88m

Gewicht: 88 Kg

Leeftijd: 28 jaar

Type skier: Sportief, op de piste maar vind het ook leuk om de poeder op te zoeken. Ik ski het liefst wat grotere lijnen.

 

marc skitest 2013

Naam: Marc Dibbelink

Lengte: 1.90 m

Gewicht: 82 Kg

Leeftijd: 44 jaar

Type skier: Sportieve skier, korte bochten afgewisseld met lange bochten!

 

 

Dynastar Outland 87 Dynastart Outland 87:

Rene: Favorietje stevige ski onder alle omstandigheden zonder dat hij je direct afstraft.Bas: Absoluut een lekkere ski, door de breedte van 87 mm onder de voet voelt deze ski zeer stabiel. Kortom Knalbak

Marc: Absoluut een van mijn favorieten, zowel op de piste als daarbuiten een ski waar je op kunt vertrouwen.

 Dynastar Outland 80  Dynastar Outland 80XT 

René: Een prettige allround ski voor de meeste omstandigheden een zeer goede keus.

Bas: Zeer allround, ben je een skiër die lekker sportief zijn bochten op de piste wil draaien dan is de Outland 80XT absoluut is voor jou.

Marc: Veelzijdig, sportief en makkelijk te skiën dat is zoals ik de Dynastar Outland 80XT zou willen omschrijven.

 k2 amp rictor 82xti  K2 Amp Rictor 82XTi 

René: De nieuwe K2 Rictor is echt een heel andere ski dan vorig jaar. Deze voelt veel sportiever aan met name in de poeder een waanzinnige ski.Bas: Een van mijn favorieten is de K2 Amp Rictor 82XTi wat een knalbak is dit zeg. Met name het enorme dempend vermogen van deze ski is uniek. Maar let op wil je op deze ski stappen dan moet je techniek wel oke zijn.

Marc: Een echte K2 ski! Zeer sportief enorm veel demping en zeer stabiel. De K2 Rictor 82 XTi is een ski met ballen.

 K2 Amp 80 xti  K2 AMP 80XTi 

René: Mijn absolute nummer 1. Zeer allround met toch voldoende stabiliteit op snelheid. Eigenlijk komt de AMP 80XTi heel erg dichtbij mij favoriet van vorig jaar.Bas: Misschien is de K2 AMP 80XTi wel een van de meest veelzijdige ski’s in onze collectie. Net als de andere K2 ski’s was het dempend vermogen een van de meest opmerkelijke eigenschappen. Een ski waar veel Nederlanders echt blij van wordt.

Marc: Wat een veelzijdige ski is dit. Korte bochten, grote lijnen wat kan de K2 Amp 80XTi niet. Echt een klasse ski.

 K2 Amp 80x  K2 AMP 80X 

René; Dit is nu echt een typisch voorbeeld van DE perfecte ski voor de Nederlandse markt.

Bas: Echt een enorm veelzijdige ski. Zowel een beginnende als gevorderde skiër kan prima uit de voeten met de K2 AMP 80X

Marc: Een echte allrounde ski voor de Nederlandse markt. Klasse ski.

 K2 Chargers  K2 Charger:

René: Een zeer fijne ski voor de sportieve skiër op mooi geprepareerde pistes.Bas: De K2 Chargers is een echte piste ski met Speedrocker. Ik heb deze ski geskiet op een strak geprepareerde piste en dan kom je erachter wat voor een knalbak dit is.

Marc: Onder de piste racers is dit een serieuze ski. Maar mocht je een keer in het verspoorde terrein terecht komen dan zul je verbaast zijn hoe deze ski reageert.

 K2 Amp Velocity  K2 Velocity

René: Ideale ski voor de traditionele ski voor de traditionele skiër die houdt van het korte werk op de piste.Bas: Voor op de piste is de K2 Velocity net als de Charger echt wel een lekkere ski, korte bochten afgewisseld met wat grotere lijnen kan deze ski prima aan. Zelf zou ik liever voor een bredere ski kiezen.

Marc: Echte piste ski voor de gemiddelde Nederlander. Maar geef je deze ski op zijn donder dan krijg je veel energie terug.

 Salomon Q90  Salomon Quest 90

René: Ondanks zijn freeride uitstraling een verrassend prettige ski. Ondanks de 90mm onder de voet enorm veelzijdig.Bas: Nu komen we in mijn straatje favorieten. De Salomon Quest is een zeer veelzijdige ski. En nee 90mm onder de voet is niet overdreven sterker nog op de piste kun je zeer goed uit de voeten met deze ski. En dan hebben we het nog niet eens over het uiterlijk van de ski.

Marc: Lekker hoor, een typisch voorbeeld van het feit dat 90mm onder de voet niet moeilijk hoeft te zijn. De Salomon Quest 90 is absoluut een favoriet.

 Salomon T q98 guardian  Salomon Quest 98: 

René: Een heerlijke poederbak. Maar wanneer je op de geprepareerde piste komt nog steeds heerlijk te skiën.Bas: Salomon Quest 98 enorm veelzijdig met een knipoog richting de poeder. Tuurlijk is deze ski meer gemaakt voor de diepe sneeuw. Maar ski je grote lijnen op de piste dan zul je verbaast zijn hoe stabiel deze ski is.

Marc: Een heerlijke ski voor de jonge gasten die op de piste, in het park of offpiste willen. Zeer veelzijdig.

 L35525300 Salomon XT 850  Salomon Enduro XT 850

René: Al jaren een van mijn favorieten.Bas: Een beest zowel op de piste als daarbuiten. Een alleskunner voor de sportieve skiër

Marc: Absoluut een van mijn favorieten.

 L35525500 Salomon xt800  Salomon Enduro XT 800

René: Net even iets smaller dan de 850 en een ideale ski voor allround gebruik.Bas: Knalharde ski met piste eigenschappen. Ben je een skiër die lekker gas wil geen dan is de Enduro XT 800 absoluut iets voor jou.Marc: Piste knaller met allmountain eigenschappen. Echt een lekkere ski voor de sportieve skiër.

 L35525700 Salomon RS 800  Salomon Enduro RS800 

René: De ideale ski voor de traditionele skier. Lekker in de korte bochten.Bas: Echt een lekkere ski voor de iets traditionelere skiër. Met name op de geprepareerde piste heb je echt veel plezier op de Enduro RS 800Marc: Traditionele ski maar zeer sportief. Lekker voor op de piste. Echt een zeer allrounde ski.

 Line influence 115  Line Inlfuence 115

René: Floooooowwwww!! wat een verrassende ski.Bas: Elke zelfrespecterende skiër zal deze ski in zijn woonkamer moeten zetten. Echt verbazingwekkend hoe deze ski nog op de piste te skiën is.

Marc: Waanzinnig lekker. Knalt overal doorheen! Wel een ski die met name offpiste eigenschappen heeft.

Advies bij de keuze van ski’s?

Wil je meer weten over de ski’s in onze collectie of advies bij de keuze van de ski die perfect bij jou past? Kom dan naar onze winkel in Gorssel! In overleg is het zelfs mogelijk om een paar van onze ski’s te testen in de sneeuw.

Bezoek de winkel in Gorssel