Nieuw in onze collectie: Tecnica Forge

Uniek: volledig aanpasbare trekkingschoenen

Giavera del Montello, Italië, 15 mei 2017. Na lang en intensief onderzoek naar de behoeften van outdoor consumenten, gecombineerd met een geïntegreerde ontwikkeling tussen footwear en skischoenen, introduceert Tecnica Forge. Trekkingschoenen die een nauwkeurige, anatomische, out-of-the box pasvorm combineren met effectieve mogelijkheden om de schoenen aan de voeten van de drager aan te passen. En dat in slechts 20 minuten!

De modellen uit de Tecnica Forge collectie zijn voorzien van een technologie die absoluut uniek is in de wereld van footwear: Custom Adaptive Shape (C.A.S.), sinds 5 jaar getest en goedbevonden in Tecnica skischoenen. Forge biedt een volledig aanpasbare, persoonlijke pasvorm, die door specialisten in 20 minuten gemaakt kan worden.

‘Decennialang hebben we gedroomd van unieke, gepersonaliseerde schoenen die om de voeten gevormd worden. We zijn het allemaal zat om schoenen te dragen die niet passen of lang ingelopen moeten worden voordat ze comfortabel zitten. We weten dat miljoenen outdoorfans van hetzelfde dromen en we wilden hen een snelle, efficiënte en betaalbare oplossing bieden om een uniek, gepersonaliseerd paar schoenen te bezitten’, aldus Federico Sbrissa, Line Manager van Tecnica Outdoor.

Gebruikmakend van een revolutionair 360 graden fit concept, is Forge volledig voorgevormd rond Tecnica’s gepatenteerde, anatomisch gevormde leest. Deze leest is het resultaat van 55 jaar ervaring in het maken van Italiaanse outdoor-, ski- en werkschoenen.

Voor de meeste mensen zal de out-of-the box pasvorm aanvoelen als een tweede huid, maar aangezien geen enkele voet hetzelfde is, is het creëren van de perfecte leest voor iedereen onmogelijk. De C.A.S. technologie lost verschillende pasvorm problemen snel en makkelijk op. Gespecialiseerde winkeliers zijn in staat om, binnen slechts 20 minuten, de schoen volledig aan te passen aan de drager en zo een perfect passende schoen te creëren.

Maar wat is C.A.S. nou eigenlijk? Bij deze technologie zijn de belangrijkste delen van een schoen, de hiel, de voetboog en de enkel, voorzien van een materiaal dat door warmte te vervormen is. Daarnaast is ook het voetbed volledig door warmte vervormbaar. Het proces maakt gebruik van een gepatenteerd, custom ontworpen systeem dat het materiaal verwarmt, comprimeert en vervormt, om zich zo aan elke (on)mogelijke voetvorm aan te passen.

Naast de C.A.S. technologie zijn de schoenen in de Tecnica Forge collectie voorzien van meer features die bijdragen aan de veelzijdigheid van de schoenen. Een nieuw Overlap Cuff Design in de tong reduceert drukpunten op het uitstekende bot van de mediale enkel en zorgt voor betere customisatie mogelijkheden in dit kritieke gebied. Het unieke Self-Locking Lace Design maakt gebruik van stevige kevlar lussen in plaats van de klassieke metalen haken. Door de combinatie met de ruwe veters zetten deze laatstgenoemde zichzelf vast en laten ze niet los tijdens het lopen. Een state of the art Gore-Tex voering maakt de schoen perfect waterproof en ademend. Een elastische insert bij de instep past perfect bij het unieke Forge Overlap Cuff Design, wat zorgt voor een makkelijke instap en meer comfort.

Het unieke design van de zool, Adaptive Sole Design, zorgt voor meer contact met de ondergrond en soepele bewegingen op verschillende outdoor terreinen. De Vibram Megagrip Compund zool biedt uitstekende grip op alle ondergronden en is ontzettend duurzaam. De damesmodellen zijn gemaakt op een specifieke dames leest, waardoor deze schoenen minder volume bij de hiel en de voorvoet hebben en overall een aangename pasvorm bieden.

Met de Tecnica Forge collectie legt Tecnica de fundering voor haar toekomstige schoenen.

Nu verkrijgbaar in onze winkel!