Account

Hoofdmenu

meer info René Vos Outdoor & Sport
Uw winkelwagen
Categoriën
Filter

Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Meer informatie over ABS airbags


De lawine rugzakken van ABS zijn de meest gebruikte airbag/ lawinerugzakken in de markt. Jarenlange ontwikkeling en continue verbetering heeft ervoor gezorgd dat ABS van de beste airbags heeft in de markt. Door de lange ervaring heeft ABS gegevens en statistieken verzamelt die er niet toe liegen. Zo hebben van de 262 personen die met een ABS airbag in een lawine kwamen (en hem geactiveerd hebben) 97% het overleefd, 84% kwam er zelfs ongeschonden uit.Zomaar een paar feiten met betrekking tot de ABS airbags/ lawinerugzakken:


97% van de lawine slachtoffers met een ABS airbag (geactiveerd) hebben het overleefd. 84% zelfs ongedeerd. Deze percentages zijn berekend op 262 lawineslachtoffers.  Zonder ABS airbag; In dezelfde lawines zijn van de 67 mensen die geen ABS rugzak droegen was 57% zichtbaar toen de lawine stopte. In totaal heeft 25% van de slachtoffers zonder ABS het niet overleefd. Kortom het dragen van een ABS lawine rugzak is ongelovelijk belangrijk zodra je veel Offpiste bent. Slechts 3% van de lawine slachtoffers met ABS rugzak heeft het niet overleefd, echter 25% van de slachtoffers zonder rugzak heeft het niet overleefd.


ABS airbag is een Duits ontwerp. Ontwikkeld en gemaakt door lawine experts sinds 1985.


Dubbele airbags dubbele veiligheid. De Lawinerugzakken van ABS bestaan uit 2 aparte airbags hierdoor ontstaat extreem veel drijfvermogen.


Pnuematic Pull; Om het systeem te laten werken is slechts een weinig kracht nodig. Zodat de airbags zeer gemakkelijk in werking worden gesteld.


Vrijzicht; Zodra de airbags zijn opgeblazen heb je vrijzicht voor wat er voor je gebeurd. Waarom is dit zo belangrijk? In sommige gevallen is het mogelijk om te ontsnappen uit een lawine. Doordat de airbags aan de zijkanten van de rugzakken eruit komen hou je altijd vrijzicht en belemmeren de airbags je niet.


Dynamic lift; De airbags aan de de zijkant van de lawinerugzak zorgen voor extreem veel drijfvermogen waardoor je op een relatief stabiele manier  Mee genomen wordt door de lawine.


No bug effect. De airbags zorgen ervoor dat je niet in de gevaarlijke positie op de rug terechtkomt. Je lichaam blijft hierdoor beter beschermt.


De airbags blijven zichtbaar; In 97% van de lawine ongevallen bleven de airbags zichtbaar boven de sneeuw. Erg belangrijk want hierdoor kun je als lawineslachtoffer zeer snel gevonden worden en bevrijd worden uit de sneeuw.


Zeer gemakkelijk te gebruiken; een uitgebreide voorlichting in onze winkel zorgt ervoor dat de lawinerugzakken zeer gemakkelijk te gebruiken zijn. Ook het invouwen is zeer gemakkelijk waardoor de rugzak met gemak meerdere malen te gebruiken is.


TEST HET!! Alle ABS airbags zijn bij aankoop voorzien van een test unit. Dit biedt ons de mogelijkheid om u als consument te laten zien hoe het product werkt. Kortom testen is dus noodzakelijk zodat u weet wat te doen in een stress situatie.

René Vos Weblog met buitensport tips

28.08.2018 Bescherm je tegen insecten met de kleding van Craghoppers! Lees meer
09.08.2018 Waarom een Fjällräven wandelbroek? Lees meer

Advies bij de keuze van wandelschoenen

Heb je moeilijke voeten? Onze sportpodologen analyseren je voet en zorgen voor een schoen die zorgt voor minder pijnlijke en vermoeide voeten.

  1. Maak een afspraak