Account

Hoofdmenu

meer info René Vos Outdoor & Sport
Uw winkelwagen
Categoriën
Filter
Filter

Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Hestra handschoenen

Al meer dan 80 jaar maakt Hestra de mooiste handschoenen op de markt. In onze collectie vind je een breed assortiment hestra handschoenen. Of je nu op zoek bent naar een skihandschoen of een handschoen voor de kou hier in Nederland, de hestra handschoenen collectie is zeer uitgebreidt. Door een unieke combinatie van verschillende leersoorten en voeringen zijn deze handschoenen warmer dan handschoenen van andere merken. Kortom als je op zoek bent naar echt warme handschoenen dan moet je bij Hestra zijn.  

Alpine Pro collection Alpine Racing collection Alpine collection Classics collection Junior collection

Sorteer op Van hoog naar laag sorteren
1 2 3 4 5
Hestra Handcuff junior- Hestra Handschoenen-Rene Vos Outdoor & Sports

Niet in voorraad

Hestra Heli ski female mitt Rene Vos Outdoor & Sports

Niet in voorraad

Sorteer op Van hoog naar laag sorteren
1 2 3 4 5

Over Hestra handschoenen

Belangrijke informatie over Hestra handschoenen klik hier!

Het bedrijf Hestra werd opgericht in 1936 in het plaatsje Småland te Zweden. Martin Magnusson, een boer uit de streek, begon met de productie van duurzaam leren handschoenen speciaal ontworpen voor houthakkers. Op verzoek van de plaatselijke spoorwegmaatschappij werd een jaar later een skipiste gebouwd op Isaberg, vlakbij het plaatsje Hestra. Met de aanleg van deze skipiste stond Hestra dan ook snel op de kaart als een echte skiplaats, nu bekend als “Småland’s Åre”. Al snel realiseerde Martin Magnusson, mede door de koude omstandigheden, dat skiërs in belang hebben bij goede handschoenen.

In 1963 werd het bedrijf van Martin overgenomen door zijn zonen (zeer goede skiërs). Zeer belan grijk voor de groei en de naamsbekendheid van het bedrijf, maar ook voor de Zweedse skisport was de doorbraak van Ingemar Stenmark. Ingemar Stenmark haalde grote successen terwijl hij naar beneden kwam met Hestra handschoenen.

Sinds 1975 skied het Zweedse nationaal team allemaal met Hestra handschoenen. Vanaf 1981 is ook het Noorse nationale team uitgerust met de Hestra handschoenen.

Claes en Svante Magnusson, kleinkinderen van Martin Magnusson hebben Hestra handschoenen vervolgens overgenomen in 1991. De afgelopen 10 jaar heeft Hestra een enorme groei doorgemaakt ondanks de niet al te gunstige ecomonische omstandigheden. De laatste jaren zijn niet alleen het aantal modellen gegroeid maar is Hestra ook hanschoenen gaan maken voor activiteiten als watersport, fietsen en de nieuwst doelgroep ALPINISME.

René Vos Weblog met buitensport tips

28.08.2018 Bescherm je tegen insecten met de kleding van Craghoppers! Lees meer
09.08.2018 Waarom een Fjällräven wandelbroek? Lees meer

Advies bij de keuze van wandelschoenen

Heb je moeilijke voeten? Onze sportpodologen analyseren je voet en zorgen voor een schoen die zorgt voor minder pijnlijke en vermoeide voeten.

  1. Maak een afspraak