Hoe was ik mijn Gore-Tex jas of andere waterdichte kleding? 

Wat is de juiste methode om mijn Gore-Tex jas of waterdichte jas te wassen? En gebruik ik wel de juiste middelen? Is dit niet zonde van mijn jas? Veelvoorkomende vragen, waar we met dit blog antwoord op geven. Na het lezen van dit blog zul je merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om je Gore-Tex jas te onderhouden.

Was je Gore-Tex jas regelmatig!

Het is goed om je Gore-Tex jas regelmatig te wassen. Sterker nog: het is juist beter voor de jas. Hierdoor blijven de poriën namelijk schoon, waardoor het ademend vermogen van de jas optimaal blijft. Het wassen van je Gore-Tex jas kun je prima zelf doen. Belangrijk hierbij is alleen dat je het juiste wasmiddel gebruikt.

Er zijn een aantal mogelijkheden om het beste uit je jas te halen:

Wassen & Reinigen

Het is van groot belang dat je bij het wassen en het reinigen van je Gore-Tex jas een zo zuiver mogelijk wasmiddel gebruikt. Het reinigingsproduct van Asko, Sportwash is een van de beste wasmiddelen om je waterdichte jas te reiningen. Na 2 tot 3 keer wassen (bij een nieuwe jas) kan het nodig zijn dat je de jas ook weer moet impregneren. Dit is nodig zodra de jas niet meer mooi afparelt, maar het water als het ware opgenomen wordt. Om dit te herstellen gebruik je de Grangers XT Proofer spray of de Grangers Proofer 300ml.

Impregneren

Wanneer je jas niet meer zo mooi afparelt (de buitenstof neemt dan het vocht op in plaats van dat het water afstoot) is het tijd om uw waterdichte jas of broek te impregneren. Grangers heeft hiervoor een spray en wasmiddel ontwikkeld, namelijk de Grangers proofer 300ml en de XT proofer (een spray). Deze middelen zorgen ervoor dat het waterafparelend vermogen van uw jas weer hersteld wordt. In veel gevallen is het goed om je jas na het behandelen met een impregnatie middel in aanraking te laten komen met een warmtebron. Hierdoor trekt het impregnatiemiddel als het ware in de buitenstof trekt en wordt het afparelend vermogen van de Gore-Tex jas hersteld.

Wat is het verschil tussen Proofer 300 ml en Xt Proofer spray?

Dat is eigenlijk heel simpel, het voordeel van de spray is dat alleen de buitenstof in aanraking komt met het waterafstotende materiaal, hierdoor blijft het ademend vermogen optimaal. Het voordeel van de vloeibare proofer is dat het een minder tijdrovende klus is om je jas te impregneren.

Alles in 1 met Grangers 2 in 1

Geen gedoe met allerlei verschillende soorten wasmiddelen en impregnatie. Hiervoor heeft Grangers de 2 in 1 ontwikkeld, dit is een reinigingsmiddel en proofer in 1. Het voordeel hiervan is dat je geen gedoe hebt met verschillende behandel methodes maar het is wel een stuk minder efficiënt. Als je er voor kiest om je jas apart te impregneren dan kun je hem daarna namelijk  2 keer reinigen zonder dat je hem hoeft te impregneren.

De beste oplossing

Wil je een snelle  maar minder efficiënte  oplossing dan is de Grangers 2 in 1 de beste oplossing. Hoewel dit een goed product is, raden wij toch aan om voor het beste resultaat te kiezen en iets meer tijd te besteden aan het reinigen van de Gore-Tex jas. Daarom adviseren we om de Cleaner en de Proofer apart te gebruiken en niet voor de 2-in-1-oplossing te gaan.

Bestel nu de volgende onderhoudsmiddelen in onze webshop:

 

 Grangers 2 in 1   Grangers Cleaner
 Grangers 2 in 1- Hoe was ik mijn waterdichte kleding en Gore-tex producten- Rene Vos  Grangers Cleaner- Grangers wasmiddel
 Grangers XT Proofer  Grangers Proofer
 womens-specific-mod-monic  Grangers Proofer 300ml