Rene Vos geeft Mammut Snowpulse lawine airbag weg!

Vanaf zaterdag 21 december 2013 maak je kans om een Mammut Snowpulse Airbag t.w.v. €650,- te winnen.

Wat moet je ervoor doen?

Eigenlijk niet zo heel erg veel. Koop je tussen zaterdag 21 december en 27 februari een paar ski’s of de lawine 3 eenheid (pieper, schep en sonde) dan maak je al kans op deze geweldige prijs.
Kortom ben jij een enthousiaste skiër/ freerider die regelmatig buiten de piste skiet grijp dan nu je kans. De statistieken zeggen namelijk genoeg! Met een Airbag vergroot je de kans op overleving mocht je in een lawine terecht komen.

Uiteraard geld in deze dat voorkomen beter is dan genezen.

Daarom even een paar feiten op een rijtje.

  • Per jaar komen er +/- 100 mensen om door een lawine.
  • De meeste lawines vinden plaats in de maanden Januari en februari
  • +/- 85% van de lawines komen voor op hellingen van 30 tot 45 graden.
  • De meeste lawine ongelukken gebeuren bij lawine gevaar 3

Voorkomen is beter dan genezen!

Een lawine is de nachtmerrie van iedere enthousiaste wintersporter. Echter door je te wapenen met een overdosis aan kennis en de juiste materialen is de kans dat jij in een lawine komt waarschijnlijk erg klein. Maar…. voor het geval je toch de pech hebt! Dan is het toch wel verdomd fijn als je de beschikking hebt over een Airbag of lawinerugzak die in je overlevingskans in een lawine aanzienlijk vergroot.

Uit een onderzoek van ABS blijkt dat je kans om een lawine te overleven zodra je een lawinerugzak of airbag draag aanzienlijk is namelijk 97%. Nogmaals voorkomen is beter dan genezen zorg er daarom voor dat je er alles aan doet om er niet in terecht te komen. Een Lawinerugzak of airbag is dus geen vrijbrief om overal klakkeloos naar beneden te knallen.

Zorg er daarom altijd voor dat je je kennis van lawines blijft bij spijkeren en uiteraard mag de 3 eenheid schep, sonde en pieper niet aan je uitrusting ontbreken.

Ben jij een fanatieke Freerider grijp dan nu je kans en bezoek onze winkel in Gorssel.

Misschien ben jij eind Februari de gelukkige winnaar van deze unieke actie!!

Alvast vooronderzoek doen?

Bekijk hier onze collectie lawinerugzakken en airbags