Op zondag 13 april 2014 van 11:30-17:00 organiseren wij samen met NKBV Regio Oost onze tentenshow samen met de NKBV bergsportdag. De toegang is gratis! Deze dag is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in kamperen, bergwandelen of klimmen.

Informatiemarkt:

De informatiemarkt is een prima manier om je te oriënteren op wat je in de bergen zoal kunt doen. Met NKBV aanbod klim-, wandel- en alpinecursussen.

Lezingen:

Er zijn gedurende de dag verschillende lezingen:

  • 12.00 uur, de bergen in met kinderen; kinderen kunnen op jonge leeftijd mee de bergen in. Waar houd je rekening mee.
  • 13.00 uur, de keuze van wandel- en bergschoenen; voetproblemen of klachten tijdens het wandelen? Hoe los je ze op.
  • 14.00 uur, voorbereiding van tochten; hoe doe je dat, waar houd je rekening mee en wat neem je zeker mee.
  • 15.00 met als hoogtepunt een lezing van Katja Staartjes over haar jongste expeditie De Nepal Traverse. Een tocht van ruim 2000 kilometer door de Himalaya.

Klimmen
Volwassenen en kinderen kunnen onder begeleiding aan de slag op de mobiele klimwand van de NKBV. Probeer of je bovenaan kunt komen op 8 meter hoogte. Er zijn meerdere routes. Veilig gezekerd door deskundige instructeurs.

Bibliotheek
De bibliotheek van de NKBV Regio oost is aanwezig met een grote verzameling boeken, kaarten en gidsen om in te snuffelen. Zij zijn een enorme bron van kennis over allerlei gebieden en tochten en helpen je graag met gebied en tocht keuze.

Tentenshow
De onze tentenshow begint zaterdag 12 april al vanaf 9:30 kun je terecht om onze gehele tentencollectie weer te bezichtigen. Uiteraard heeft ons vossenteam zijn uiterste best weer gedaan om alles strak neer te zetten. Wil je alvast voor onderzoek dan, bekijk dan alvast onze tentencollectie in onze webshop!