Skitest 2015

Drie dagen testen is natuurlijk veel te weinig, maar wel lang genoeg om een goed beeld te krijgen. Het waren drie stralende dagen met strak blauwe lucht en voldoende sneeuw. Kortom, ideale omstandigheden! Het is dan ook niet voor niets dat René, Bob, Nathalie en Bas vol enthousiasme zijn terug gekomen uit de sneeuw.

De nieuwste ontwikkelingen voor de ski’s van 2015

All mountain is het toverwoord. Skibreedtes onder de voet van 80mm is al lang niet gek meer. Zelfs op strak geprepareerde piste hebben deze ski’s waanzinnig veel grip. De rocker technologie (het contactpunt van de ski wordt dichterbij de binding geplaatst) wordt doorgevoerd in de totale collectie ski’s.

Het testteam 2015

 Rene Vos Rene skitest 2015 Nathalie Disbergennathalie skitest 2015
 Bas Boksbas skitest 2015  Bob Vosbob skitest 2015

Testwinnaars skitest 2015

Wij hebben heel veel fijne ski’s getest dit weekend, maar er zijn er toch een paar die er voor ons bovenuit staken en dus een extra vermelding verdienen:

  1. K2 Pinnacle 95: Een nieuwe ski in de collectie van K2, maar wat een verrassing. “Serious where you need it! Fun where you want it” is de slogan van K2 voor dit seizoen. De K2 Pinnacle is precies wat deze slogan zegt. Wat een knalbak!
  2. Salomon Quest 98: Ondertussen is dit alweer twee jaar een vaste waarde in de collectie van Salomon en dat is niet voor niets. Met 98mm onder de voet lijkt de Salomon Quest een erg brede bak, maar dat is geen probleem. Deze ski draait zeer gemakkelijk en is behoorlijk vergevingsgezind. Ben je iemand die houdt van snelle korte bochten dan kun je beter kiezen voor een smallere ski in zoals een ski uit de Salomon X-drive serie.
  3. K2 Charger: Onder de piste ski’s met all mountain eigenschappen vonden wij de K2 charger een absolute winnaar. De combinatie van een redelijk “soepele” lengte flex, met veel torsie-stijfheid geeft de K2 Charger een goede mix van directheid in combinatie met veel grip. Kortom een ski voor diegene die 95% op de piste wil knallen!

Ben jij benieuwd welke ski het beste bij jou past? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten of loop gewoon eens bij ons binnen.