Vuur maken: hoe doe je dat?

We kennen het allemaal; je bent de hele dag in de regen op pad geweest, alles is nat. Kortom: tijd voor een vuurtje! Op dit moment kom je er achter dat ook je lucifers nat zijn en aanmaakblokjes heb je niet bij je. Wat nu? In dit blogbericht leg ik uit dat vuur maken onder alle omstandigheden mogelijk is. Zolang je maar de juiste voorbereidingen treft.

Tips en tricks. Vuur maken doe je zo!

Bij het maken van een vuurtje komen een hele hoop dingen kijken. Dan heb ik het natuurlijk niet over het bijvullen van de gasaansteker of het droog houden van de luciferhoutjes.
Ik heb het natuurlijk over de Firesteel van Light my Fire, wat natuurlijk een leuke gadget is om altijd bij je te hebben. Vonken in het rond strooien is natuurlijk erg leuk maar roept ook veel vragen op, waaronder: ‘hoe maak je hier dan effectief vuur mee’? Hier volgen een aantal Tips & Tricks die je zullen helpen bij het maken van vuur, het creëren van warmte én het imponeren van je vrienden!

Kies je materiaal

Die Firesteel heb je nou al, maar wat heb je nodig bij het maken van vuur? De drie-eenheid van vuur!

  • Brandstof
  • Zuurstof
  • Ontbrandingstemperatuur

Mist er een onderdeel van deze drie-eenheid? Dan is het maken van vuur onmogelijk.

Brandstof is er in allerlei vormen en soorten, maar we gaan er nu even van uit dat we natuurlijke hulpmiddelen gebruiken zoals bijvoorbeeld hout.

Geduld is een schone zaak. Klein beginnen is een vereiste en groots eindigen is gewoon leuk.
Voor je begint met het verspillen van je tondel (zie tip 2), is mijn tip dan ook: bereid je goed voor! Zorg dat je alle benodigdheden binnen handbereik klaar hebt liggen. Daardoor wordt je tondel niet verspild is de kans dat je in 1 keer slaagt met het maken van vuur vele malen groter.

Mijn volgende blog zal gaan over Tondel. Tondel zorgt ervoor dat je zeer gemakkelijk een vuurtje kunt maken.

Wil je zelf vuurmaken op met de firesteel bestel hem dan nu in onze webshop.
firesteel 2 green